Ekonomi

BE nis hetimin nëse Google ka shkelur rregullat e konkurrencës

Komisioni Evropian njoftoi të martën se ka hapur një hetim të ri ndaj Google për të përcaktuar nëse korporata amerikane po abuzon me pozicionin e tij kur bëhet fjalë për teknologjitë e reklamimit dixhital në internet.

Komisioni tha se hetimi do të vlerësojë “nëse Google ka shkelur rregullat e konkurrencës së BE duke favorizuar shërbimet e veta të teknologjisë së reklamimit në ekran në të ashtuquajturin zinxhir të furnizimit” ad tech “, në dëm të ofruesve konkurrues të shërbimeve të teknologjisë reklamuese, reklamuesve dhe në internet botuesit “.

Hetimi do të përqendrohet në faktin nëse kompania po mbyt konkurrencën duke kufizuar hyrjen në palët e treta në të dhënat e përdoruesit për qëllime reklamimi në faqen e internetit dhe aplikacionet, ndërsa përdor vetë ato të dhëna.

“Shërbimet e reklamimit në internet janë në zemër të mënyrës sesi Google dhe botuesit monetojnë shërbimet e tyre në internet. Google mbledh të dhëna për t’u përdorur për qëllime reklamuese të synuara, shet hapësirë ​​reklamimi dhe gjithashtu vepron si një ndërmjetësues i reklamave në internet,” Margrethe Vestager, zëvëndëse ekzekutive e Komisionit.

“Pra, Google është e pranishme pothuajse në të gjitha nivelet e zinxhirit të furnizimit për reklamat në ekran në internet. Ne jemi të shqetësuar që Google e ka bërë më të vështirë për shërbimet rivale të reklamimit në internet për të konkurruar në të ashtuquajturën pirg të teknologjisë ad,” shtoi ajo. /Shqip.com