Sport Ndërkombëtar

Wigan Athletic dënohet me heqje pikësh në kampionat

FOTO: footballtoday
WIGAN, ENGLAND - MARCH 04: Wigan Athletic players warm up prior to the Sky Bet Championship between Wigan Athletic and Birmingham City at DW Stadium on March 04, 2023 in Wigan, England. (Photo by Matt McNulty/Getty Images)

Wigan Athletic ish-klubi i Premierligës angleze, që tani gara bën në ranget e ulëta të futbollit në ishull, është dënuar me heqje të tri pikëve për shkak se nuk ka paguar futbollistët në muajin mars.

Wigan u akuzua dhe u sanksionua për mospërmbushje të kushteve të kontratave në qershor, korrik dhe tetor të vitit 2022, raporton BBC.

Tani sanksioni i pezulluar është shkaktuar sipas kushteve të vendimit të rënë dakord të marrë nga EFL (Liga e futbollit anglez) në janar.

Wigan Athletic e paralajmëroi vonesën e pagave në fillim të këtij muaji, por i arsyetoi vonesat për “çështjen e fundit të likuiditetit”, ndërkaq e përshkroi gjendjen financiare të klubit si “të fortë”.

Pronari Abdulrahman Al-Jasmi gjithashtu është akuzuar për sjellje të pahijshme dhe një komision i pavarur disiplinor do të merret me rastin.

Wigan ishte tashmë në fund të tabelës dhe heqja e tre pikëve i lë ata tetë pikë prapa Cardiffit që pozicionohet në vendin e katërt nga fundi.

/Shqip.com