Teknologji Shkencë

NASA dhe DARPA diskutojnë teknologjinë e re të avancuar hapësinore

Dy nga agjencitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikëspo bashkojnë forcat për të nxitur zhvillimin e shtytjes së avancuar hapësinore.

Forumi SciTech i Institutit Amerikan të Aeronautikës dhe Astronautikës 2023 (AIAA) është zyrtarisht duke u zhvilluar në National Harbor, Maryland.

Tema e konfabit të këtij viti është “eksplorimi i kufijve të hapësirës ajrore”.

Folësit e forumit do të prekin të ardhmen e hapësirës dhe eksplorimit planetar, aeronautikën, kërkimin e klimës dhe shkencat e Tokës, ndër tema të tjera.

Shkalla në të cilën panelistët do të gërmojnë në detaje nuk është e qartë, por do të ishte mirë të merrnim disa informacione konkrete rreth llojeve të teknologjive të avancuara të shtytjes hapësinore që NASA dhe DARPA do të kërkojnë të zhvillojnë, së bashku me përshkrimet e aplikacioneve të mundshme në të ardhmen.  

Përditësimet në lidhje me projektet në vazhdim, të tilla si anijet kozmike të fuqizuara nga shtytja termike bërthamore, gjithashtu do të mirëpriteshin.

Programi Innovative Advanced Concepts (NIAC) i NASA-s së fundi i dha statusin e Fazës I dhe 175,000 dollarë financim për një ekip të Universitetit të Floridës që punon në një koncept të motorit bërthamor që mund të çojë një anije kozmike në Mars në vetëm 45 ditë.

/Shqip.com