Ekonomi

Berjani flet pas vendimit të Qeverisë për rregullimin e çmimit të naftës

Kryetari i Shoqatës së Naftëtarëve, Fadil Berjani

Qeveria e Kosovës ka miratuar udhëzimin për rregullimin e çmimeve të naftës.

Në lidhje me këtë vendim, kryetari i Shoqatës së Naftëtarëve, Fadil Berjani për SHQIP.com ka thënë se ende nuk e kanë pranuar vendimin.

Ai ka thënë së për këtë vendim do të diskutojnë edhe me kompanitë e naftës në Kosovë.

“Ne ende nuk e kemi pranuar vendimin nga Qeveria. Si dhe ende nuk kemi mbajtur takim me përfaqësues të kompanive që tregtojnë naftë në Kosovë”, tha Berjani përmes një përgjigje me shkrim.

Lexo edhe:
Miratohet udhëzimi për rregullimin e çmimeve të naftës, Hajdari: Ka mospërputhje me çmimet botërore

Ndryshe, ditë më parë naftëtarët janë mbledhur në Odën Ekonomike të Kosovës për të shqyrtuar gjendjen e krijuar pas ngritjes së çmimeve enorme të karburanteve në vend.

Në këtë mbledhje është diskutuar paralajmërimi i Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, se është duke punuar për vendimin e ri për rregullimin e çmimeve të naftës që do të mbrojë konsumatorët dhe konkurrencën sipas ligjit.

Në dokumentin e siguruar nga SHQIP.com, Shoqata e Naftëtarëve kërkon që të vazhdohet me ekonominë e tregut të lirë. Në rast se kjo kërkesë nuk plotësohet, atëherë kjo Shoqatë kërkon nga Qeveria që marzha e fitimit të caktohet 3 për qind për shitje me shumicë dhe 12 për qind për shitje me pakicë.

Në rast se asnjëra nga kërkesat nuk plotësohet, atëherë paralajmëron mbylljen e pikave të derivateve.

Lexo edhe:
(Dokument) Shoqata e Naftëtarëve me kërkesa ndaj Qeverisë, paralajmërojnë mbylljen e pikave të derivateve

Për këtë çështje, një zyrtar nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë ka thënë për SHQIP.com se kjo Shoqatë nuk ka arsye për t’i mbyllur pompat e derivateve në Kosovë.

Sipas zyrtarit të MINT, vendimi i naftëtarëve për t’i mbyllur pikat e derivateve mund të sjellë pasoja.

Lexo edhe:
MINT: Naftëtarët nuk mund ta shuajnë veprimtarinë vetëm pse janë të pakënaqur me vendimin e Qeverisë

Nga kjo ministri thonë se vendimi i Qeverisë do të jetë i favorshëm si për naftëtarët ashtu edhe për qytetarët./SHQIP.com