Art Jetese

Qëndrimi zgjuar natën vonë mund të shkaktojë diabetin e tipit 2

Qëndrimi zgjuar natën vonë mund të shkaktojë grumbullimin e yndyrës në trupin e një personi dhe të shtojë rrezikun për zhvillimin e diabetit të tipit 2.

Njerëzit që zgjohen më herët gjatë ditës kanë më shumë gjasa të përdorin yndyrën si burim energjie kur pushojnë ose ushtrohen sesa homologët e tyre, shkruan DailyMail.

Cikli i zgjimit/gjumit mund të ndikojë në mënyrën se si trupat tanë përdorin insulinën.

Sipas studimit, një aftësi e ndjeshme ose e dëmtuar për t’iu përgjigjur hormonit të insulinës ka implikime të mëdha për shëndetin tonë. Ky vëzhgim përparon të kuptuarit tonë se si ritmet cirkadiane të trupit tonë ndikojnë në shëndetin tonë.

measuring blood sugar

Yndyrat dhe karbohidratet janë dy burimet kryesore të energjisë së trupit, pasi ato digjen gjatë gjithë ditës dhe me një ritëm më të lartë nëse një person ushtron.

Studimi thotë që ata që janë aktivë gjatë ditës kishin më shumë gjasa të përdornin yndyrën si burim energjie. Grumbullimi i yndyrës në trup është një faktor i njohur rreziku për diabetin e tipit 2.

Ndikimi i gjumit në metabolizmin e trupit, dhe konkretisht lidhjet e tij me obezitetin dhe diabetin ka qenë temë e hulumtimit midis ekspertëve muajt e fundit.