Ukrainës i janë dhënë 17 mijë raketa antitank deri më tani

Shtetet e Bashkuara dhe anëtarët e tjerë të NATO-s i kanë dërguar Ukrainës deri më tani – 17 mijë raketa antitank dhe dy mijë raketa anti-ajrore Stinger, tha një zyrtar i lartë amerikan për CNN.

Edhe përpara se të fillonte pushtimi rus më 24 shkurt, qiejt mbi Evropë janë mbushur me avionë ushtarakë të ngarkesave të SHBA-së dhe të tjerëve, veçanërisht C-17, shtylla kurrizore e flotës ajrore amerikane. 

Fluturimet kanë ripozicionuar trupat përgjatë krahut lindor të NATO-s, por gjithashtu kanë lëvizur armët në pikat e transferimit ku ato mund të dorëzohen në Ukrainë. 

Sapo filloi pushtimi i Rusisë, 14 vende kanë dërguar ndihmë sigurie në Ukrainë, disa prej të cilëve rrallë kishin dërguar pajisje të tilla të konsiderueshme më parë, tha një zyrtar i lartë i Departamentit të Mbrojtjes për CNN.

“Shumica  dërrmuese”  e një pakete prej 350 milionë dollarësh të ndihmës për sigurinë amerikane tashmë është dorëzuar në Ukrainë, sipas zyrtarit, vetëm një javë pasi u miratua zyrtarisht nga Shtëpia e Bardhë.