Art Jetese

Çfarë duhet të bëni për ta parandaluar harresën

Demenca është një nga sëmundjet që mjekët e kanë cilësuar si sëmundja e shekullit.

Diçka e tillë vjen si pasojë e përhapjes të shpejtë të kësaj sëmundje që prek trurin.

Të gjithë mendojmë se problemet me kujtesën dhe trurin nisin pas të pesëdhjetave.

Por demenca fillon me degradimin e pjesës frontale të trurit, e ma pas duke u përhapur edhe në pjesë të tjera të trurit.

Sipas të dhënave demenca fillon të tregojë sinjalet e saj paralajmëruese që në moshën dyzetë vjeç.

Gjithçka nis me harresën, e më pas avancon duke prekur karakterin, aftësinë për të formuluar fjalë e deri tek aftësia për të lëvizur, shkruan Agroweb.

Por mjekët kanë arritur në një zbulim në lidhje me gjithçka që mund të bëni për të parandaluar plakjen e trurit.

Gjithçka lidhet me oksigjenimin e organit më të rëndësishëm të trupit tonë, trurin

Aktiviteti fizik është një nga mënyrat më të mira për të mbajtur trupin në formë.

Ushtrimi i trupit e mban atë të shëndetshëm, dhe rrjedhimisht edhe truri është më i shëndetshëm.

30 minuta disa herë në javë është plani më i mirë për të nisur rrugëtimin e një stërvitjeje që nuk duhet ndërprerë asnjëherë.

Aerobia është një nga format më të mira për të ndihmuar trupin tuaj që të fuqizohet.

Diçka tjetër shumë e rëndësishme është edhe ushtrimi i trurit.

Pra lexoni sa më shumë, merruni me fjalëkryqe apo lojëra të cilat vënë në provë memorien tuaj.

Të gjitha këto janë të rëndësishme për ta mbajtur trurin tuaj në formën më të mirë.