Lajme

Zëvenëskyreministrja Rexhepi merr pjesë në takimin e thirrur nga ambasada amerikane

Emilia Rexhepi.

Zëvendëskryeministrja e Kosovës, Emilia Rexhepi, ka konfirmuar pjesëmarrjen në takimin e thirrur nga ambasada amerikane më 31 të këtij muaji.

Ajo ka thënë se SHBA është një faktor stabiliteti dhe paqeje për gjithë Ballkanin e në veçanti për Kosovën.

“Pra, unë do të jem e pranishme në takim dhe sigurisht që është një takim konsultativ, Ne do t’i shprehim qëndrimet tona dhe shoh që sektori i synuar evropian është i ftuar. A do të thotë ky takim që Asociacioni vetëm do të nisë të zbatohet? Jo, nëse e shihni qëndrimin tim personal, jo vetëm qëndrimin e qeverisë, është një. Qëndrimi im personal është se gjithmonë kam qenë kundër formimit të komunave etnike, kundër formimit të komunave me një kombësi. Shihni çfarë ndodhi. në Bosnje-Hercegovinë, Republika Srpska e ka bërë gjithë këto vite dhe gjithë procesin e federatës së Bosnje-Hercegovinës si një shtet i ndenjur. Cilat janë dëmet materiale të mëdha dhe njerëzore të shkaktuara nga lufta e viteve nëntëdhjetë, dhe gjenocidi i Srebrenicës, çfarë ndodhi me boshnjakët dhe përkundër gjithë kësaj deri më tani, Bosnja ishte goditur me gurë në çdo kuptim. Dhe sot, nga paramendimi, ne si qeveri po bëjmë gjithçka që kjo të mos ndodhë”, ka deklaruar Rexhepi, për televizionin publik.

Ajo po ashtu tha se është kundër çdo asociacioni një etnik pasi që në këtë mënyrë do të diskriminoheshin nacionalitetet tjera të cilat jetojnë në komunat veriore të Kosovës.

Pos Rexhepit nga kabineti qeveritar do të jetë edhe ministri Nenad Rashiq.

Lexo edhe:
Qeveria nuk tregon nëse do të marr pjesë në takimin e 31 janarit në Ambasadën Amerikane

Nga ana tjetër qeveria nuk ka dhënë asnjë detaj nëse kryeministri Kurti do jetë pjesë e këtij takimi.

/Shqip.com