Art Jetese

Veshja e rrobave të njëjta dy ditë radhazi ka pasoja të pakëndshme

Edhe nëse rrobat tuaja kanë erë të mirë, ato janë të mbuluara me djersë dhe baktere dhe nëse nuk i ndërroni ato çdo ditë, kjo mund të çojë në disa pasoja të pakëndshme.

  1. Mund të shkaktojë puçrra në trup.

Të bësh rroba çdo ditë duket rraskapitëse, por nëse keni pasur probleme me puçrrat në shpinë ose gjoks, mund të mendoni të ndryshoni rrobat tuaja çdo ditë. Rrobat e pista mbledhin djersën dhe bakteret që transferohen në çdo zonë që mban qime në trupin tuaj, duke shkaktuar bllokimin e poreve.

Djersa e kombinuar me qelizat e vdekura të lëkurës mund të shkaktojë acarim dhe të çojë në puçrra fytyre në pothuajse çdo pjesë të trupit tuaj, duke përfshirë shpinën, kofshët dhe madje edhe të pasmet, shkruan Afterparty.

  1. Mund të çojë në erë të pakëndshme të trupit.

Nëse dëshironi ta shtyni ditën tuaj të larjes sa më gjatë të jetë e mundur, ne e kuptojmë plotësisht. Por rrobat tuaja janë në kontakt me aroma më pak se të freskëta, të tilla si djersa e sqetullës. Mikrobet dhe bakteret e duan djersën, dhe kombinimi i të dyjave çon në erë të pakëndshme të trupit.

  1. Mund të jeni duke e ekspozuar veten ndaj mikrobeve të njerëzve të tjerë.

Është një gjë të jesh i ekspozuar ndaj vajrave dhe baktereve të trupit tënd gjatë gjithë ditës, por është krejtësisht tjetër gjë të jesh i mbështjellë me bakteret e njerëzve të tjerë. Të gjithë kemi baktere në lëkurën tonë dhe shumica e mikrobeve që përfundojnë në rrobat tona vijnë nga trupi ynë. Por është gjithashtu e mundur që të merrni mikrobet në rrobat tuaja nga njerëzit e tjerë, dhe megjithëse ato shpesh janë të padëmshme, disa prej tyre mund të shkaktojnë infeksion, veçanërisht nëse keni probleme me lëkurën.

/Shqip.com