Kulturë Kino

“Top Gun: Maverick” kalon “Titanic” si filmi i shtatë me fitimet më të mëdha

Filmi “Top Gun: Maverick” ka kaluar filmin e njohur “Titanic” duke fituar 662 milionë dollarë nga shitja e biletave.

Për Paramount, “Top Gun: Maverick” ka kaluar gjithashtu “Titanic” si filmi më i madh i studios në historinë e tij 110-vjeçare.

“Top Gun: Maverick” ka shitur një numër të njëjtë biletash si brenda dhe jashtë shtetit, me shifrën ndërkombëtare të filmit që qëndron në 690 milionë dollarë, raporton Variety.

Pa u shfaqur  në Kinë apo Rusi, filmi “Top Gun” i vitit 1986, pasues i suksesit, ka fituar 1.3 miliardë dollarë deri më sot.

Që kur “Top Gun: Maverick” debutoi në maj dhe pasoi një rekord të ri me 160.5 milionë dollarë, ai ka mbetur në kryelistë.

“Maverick” është filmi i parë i Cruise që ka tejkaluar 100 milionë dollarë në një fundjavë të vetme dhe i pari i tij që arrin 1 miliard dollarë në arkat botërore.

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.61
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.76
Sot : 30/09/2022