Lajme Botë

Spanjë: Paralajmërohet ndryshim në përbërjen e kabinetit qeveritar

Kryeministri i Spanjës, Pedro Sanchez.

Kryeministri spanjoll Pedro Sanchez njoftoi të shtunën një riorganizim të kabinetit të tij të majtë.

Sanchez, udhëheqësi i Partisë Socialiste (PSOE), kryeson një koalicion qeveritar me partinë e majtë të Podemos.

Në një deklaratë të lëshuar ndërsa ishte duke u takuar me Mbretin Felipe për të deklaruar qëllimin e tij për të ndryshuar përbërjen e kabinetit, presidenca tha se qeveria e re “objektivi kryesor do të jetë rimëkëmbja ekonomike dhe shoqërore e vendit”.

Podemos ruan pesë portofolet e saj, me ndryshimet që prekin vetëm disa nga 17 portofolet e mbajtura nga anëtarët e PSOE ose personalitete të afërta me ta.

Sanchez tha në një fjalim të shkurtër nga Pallati Moncloa, selia e qeverisë, se qeveria e re përfaqëson “një rinovim të gjeneratave” pasi mosha mesatare ulet nga 55 në 50 ndërsa gratë do të përfaqësojnë pothuajse dy të tretat (63%) të 22 ministra, në vend të 54% në qeverinë e mëparshme. /Shqip.com