Lajme Botë

Shpërthen vullkani në malin Semeru të Indonezisë

Gjatë ditës së diele, ka shpërthyer një vullkan në Malin Semeru në Indonezi.

Pas kësaj ngjarje, Indonezia ka ngritur paralajmërime ku ka kërkuar edhe evakuimin e banorëve pranë.

Agjencia Meteorologjike e Japonisë tha se pendët nga vullkani arritën në 15 kilometra në ajër.

Po e njëjta agjenci është duke mbikëqyrur mundësit e një cunami, por që ende nuk janë vërejtur ndryshime në nivelin e baticës në pikat e vëzhgimit, raporton CNN.

Agjencia Indonezia e menaxhimit të fatkeqësive (BNPB) këshilloi njerëzit që të mos kryejnë aktivitete brenda një rrezeje prej 5 kilometrash nga maja e malit Semeru dhe deri tani njoftoi se gati 100 banorë janë evakuuar.

Qendra e Indonezisë për Vullkanologjinë dhe Zbutjen e Rrezikut Gjeologjik, PVMBG, njoftoi se niveli i alarmit të aktivitetit vullkanik ishte ngritur në nivelin IV më të lartë nga niveli III.

/Shqip.com