Lajme

Shkatërrohet një bandë e trafikantëve të drogës, 9 persona arrestohen në mesin e tyre edhe 4 shqiptarë

Është shkatërruar një bandë e trafikantëve të drogës në Itali.

Njësisë Hetimore të Departamentit Operativ të Komandës Provinciale të Ankonës, në orët e para të së premtes, ekzekutuan një urdhër të kujdestarisë personale dhe reale të lëshuar nga zyra e GIP të Ankona,me kërkesë të Prokurorisë Publike vendase, raporton medium Italian viverefano

Sipas mediumit Italian hetimet janë zhvilluar në periudhën janar-shtator të vitit 2021, kundër një shoqatë kriminale të dedikuar për trafikun e drogës.

Gjatë këtij aksioni janë arrestuar 9 persona në mesin e tyre 4 shqiptarë dhe 5 italianë me banim në provincat Ankona, Pesaro Urbino, Firence dhe Pescara.

Akuzat kanë të bëjnë me posedimin he shitjen e marijuanës dhe hashashit dhe mund të përmblidhen si më poshtë:transferimi i rreth 11 kg marijuanë që u bë në Camerata Picena më 9 janar 2021;shitja e rreth 31 kg marijuanë e ndodhur në Camaiore (LU) më 9 shkurt 2021;shitja e rreth 3.5 kg marijuanë e ndodhur në Senigallia më 26 shkurt 2021;shitja e 100 gram hashash e ndodhur në Torino më 1 mars 2021;Shitja e 10 gramëve marijuanë e ndodhur në Mondolfo më 4 prill 2021;shitja e 42 kg marijuanë e ndodhur në Pescara më 21 prill 2021;shitja e 100 gram hashash e ndodhur në Senigallia më 9 maj 2021;shitja e 22 kg marijuanë e ndodhur në provincën e Ankonës më 18 qershor 2021;shitja e 100 gram hashash e cila u zhvillua në Senigallia më 19 qershor 2021.

Droga ishte e destinuar për në Rivierën Marche nga San Benedetto del Tronto në Pesaro./Shqip.com