Sport Ndërkombëtar

Sezoni 2023 në Formula 1 do të ketë 24 gara

Foto nga BBC

Një kalendar rekord me 24 gara është konfirmuar nga organi drejtues i Formula 1 për sezonin 2023.

Gara e re në Las Vegas dhe rikthimi i Katarit dhe Kinës e bën vitin e ardhshëm sezonin më të gjatë të historisë, pavarësisht humbjes së Çmimit të Madh të Francës, shkruan BBC.

Sezoni fillon në Bahrein më 5 mars dhe përfundon në Abu Dhabi më 26 nëntor.

Las Vegas do të jetë ngjarja e parafundit më 18 nëntor, ndërsa Kinës i është dhënë data 16 prill pas një mungese trevjeçare për shkak të pandemisë Covid.

Monako dhe Belgjika kanë ruajtur vendet e tyre pas sigurimit të kontratave të reja – Monaco deri në vitin 2025, njoftoi F1 të martën; Belgjika është vetëm për një vit.

Çmimi i Madh i Britanisë do të mbahet më 9 korrik.

Mbeten disa dyshime për Kinën si rezultat i menaxhimit të Covid nga vendi, në të cilin bllokimet mbeten një strategji e vazhdueshme.

F1 do të kërkojë siguri nga qeveria kineze se si planifikon të menaxhojë çdo rast pozitiv përpara se gara të vazhdojë vitin e ardhshëm.

Kalendari është bërë së bashku nga F1, por u konfirmua të martën nga këshilli botëror i motorsportit të organit drejtues FIA, siç diktohet nga protokolli./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.58
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.75
Sot : 24/09/2022