Art Jetese

Sa orë në ditë është e shëndetshme të punosh?

Shumë njerëz janë të prirur të punojnë shumë orë në ditë për të arritur qëllimet e tyre dhe për të përmbushur detyrat.

Është e rëndësishme që të ndalojmë për një moment dhe të pyesim: Sa orë në ditë është e shëndetshme të punosh?

Organizatat e shëndetit rekomandojnë që puna e rregullt të jetë e kufizuar në jo më shumë se 8-9 orë në ditë.

Optimalja mendohet të jetë 6-8 orë në ditë, në varësi të profesionit, ngarkesës së punës etj.

Të punuarit pa orë të zgjatura, është e rëndësishme për disa arsye, si:

Shëndeti fizik:
Puna për shumë orë mund të ndikojë në shëndetin tuaj fizik dhe t’ju shkaktojë stres dhe dobësi. Në afatgjatë, kjo mund të sjellë probleme me zemrën, tensionin dhe mungesë të gjumit.

Shëndeti mendor:
Duke punuar shumë orë në ditë, mund të jeni të ekspozuar ndaj stresit të tepërt, dhe kjo mund të ndikojë në shëndetin mendor.

Ballafaqimi me aktivitete të tjera:
Pa kuptuar, mund të jeni duke lënë pas dore aktivitete sportive, kohë me familjen, socializimin, shkollimin etj.

/Shqip.com