Lajme

PZAP pranon katër ankesa pas shpalljes së rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve lokale

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka pranuar katër ankesa nga partitë politike pas shpalljes së rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve lokale të 17 tetorit.

Mulë Desku, kryesues i Sekretariatit në PZAP, për Shqip.com ka treguar se tri ankesa i kanë pranuar për rezultatin e zgjedhjeve dhe një ankesë lidhur me fushatën që po bëhet para kohës së paraparë për fushatë në balotazh.

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa

Desku pohon se ankesa kanë parashtruar dy kandidatë të Partisë Demokratike të Kosovës, një nga Nisma Socialdemokrate dhe një nga Lidhja Demokratike e Kosovës.

“Ankesë ka paraqitur Kandidati i PDK-së për Kryetar të Komunës së Shtimes, për shkak të gabimit të regjistrimit të votave në mes të kandidatëve për kryetar të Komunës së Shtimes. Ankesë ka paraqitur Kandidati i PDK-së për Kryetar të Komunës së Ferizajt, për shkak të mos regjistrimit të saktë të votave me kusht dhe me postë.

Lexo edhe:
Shpallen rezultatet përfundimtare, 21 komuna në balotazh

Ankesë ka paraqitur Kandidati i Nismës për kryetar të Komunës së Podujevës, i cili pretendon se ka dyshime se janë abuzuar votat gati në çdo vendvotim të Komunës se Podujevës dhe e kërkon rinumërim të votave në të gjitha vendvotimet e Komunës se Podujevës.  Ankesë e ka parashtruar LDK kundër LVV, me pretendimet se kandidati i LVV në Prishtine po bënë fushat thirrje për ta votuar”, ka thënë Desku.

Ndërkaq, afati për pranimin e ankesa lidhur me rezultatin e zgjedhjeve për kryetar komunash ka përfunduar të premten në orën 10:00,  kur palët kanë mundur të parashtrojnë ankesë 24 orë pas publikimit të rezultateve.

Ndryshe, të enjten, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve lokale që janë mbajtur më 17 tetor.

Lexo edhe:
Fillon periudha e votimit përmes postës në raundin e dytë të zgjedhjeve

Sipas rezultateve, në 17 komuna janë zgjedhur kryetarët e rinj duke fituar mbi 50 për qind  të votave, kurse në 21 komuna do të ketë raund të dytë të zgjedhjeve që do të mbahen më 14 nëntor.

Kurse, periudha e votimit përmes postës për raundin dytë të zgjedhjeve lokale në Kosovë ka filluar të premten, 29 tetor dhe do të zgjasë deri më 12 nëntor./SHQIP.com