Art Jetese

Pse jemi kaq të lodhur?

Lodhja është e keqja e kohëve moderne dhe të qenit të lodhur kur ende nuk ka nisur dita nuk është aspak e pazakontë, gjithmonë për njerëz që janë të shëndetshëm.

1 në 5 pesë persona e pranon se u mungon energjia deri në atë pikë sa mund të anulojë të gjitha aktivitetet e zakonshme të përditshme, edhe punën nëse do të kishte “këtë luks”.

Kjo u demonstrua së fundmi nga një studim i Universitetit Zviceran të Lozanës, i cili, duke analizuar rreth tre mijë njerëz të moshës 45 vjeç e lart, gjurmoi identitetin e të lodhurve kronikë: 1 person i moshës së mesme, në rastet më të shumta një grua, me disa kilogramë më tepër dhe një nivel mesatar socio-ekonomik , u vu re se një kjo ishte edhe pasojë e çrregullimeve fizike dhe/ose psikologjike.

Kështu që nuk duhet neglizhuar me fjalën tipike që mund të dëgjoni përreth “dembelë”, por duhet të tregoni një kujdes të shtuar ndaj vetes.

/Shqip.com