Lajme

Pas aprovimit nga Gjermania, Polonia do t’i dërgoj disa ‘Leopard 2’ në Ukrainë

Polonia ka bërë presion vazhdimisht mbi Gjermanin që të dërgoj tanke të tipit ‘Leopard 2’ në Ukrainë si dhe vendet që i posedojnë këto tanke të lejohen që t’i shpërndajnë.

Poseduese e tankeve gjermane është edhe Polonia që së fundi ka marrë lejen nga Gjermania që t’i dërgoj ato në Ukrainë, shkruan BBC.

Qeveria polake ka thënë se nga stoku prej 250 ‘Leopard 2’ është gati t’i dërgoj 14 prej tyre në Ukrainë.

Gjermania do të dërgojë ‘Leopard 2’ në Ukrainë – SHQIP.com

Kryeministri polak Mateusz Morawiecki tha se përveç dërgimit të 14 Leopardëve, qeveria e tij së shpejti do të dërgojë një shtesë prej 50-60 tankesh të vjetër të epokës sovjetike për Ukrainën.

/Shqip.com