Lajme

Olena Zelenska: Ne do të përballojmë dimrin

Zonja e parë e Ukrainës, Olena Zelenska i tha BBC-së se Ukraina do të përballojë këtë dimër që po vjen, pavarësisht të ftohtit dhe ndërprerjeve të energjisë të shkaktuara nga raketat ruse, dhe do të vazhdojë të luftojë sepse “pa fitore nuk mund të ketë paqe”.

“Ne kemi pasur kaq shumë sfida të tmerrshme, kemi parë kaq shumë viktima, aq shumë shkatërrime, saqë ndërprerjet e energjisë elektrike nuk janë gjëja më e keqe që na ndodh”, thotë Zelenska që citon një sondazh të fundit ku 90% e ukrainasve ishin shprehur se janë gati të jetonin pa energji për dy deri në tre vjet nëse mund të shihnin perspektivën e anëtarësimit në Bashkimin Evropian, raporton BBC.

Të gjithë ukrainasit do të bëhen më të fortë për shkak të kësaj lufte, parashikon stoikisht zonja e parë e Ukrainës.“E dini, është e lehtë të vraposh një maratonë kur e di se sa kilometra ka”, thotë ajo. Në këtë rast, megjithatë, ukrainasit nuk e dinë distancën që duhet të vrapojnë. “Ndonjëherë mund të jetë shumë e vështirë,” thotë ajo. “Por ka disa emocione të reja që na ndihmojnë të mbahemi”.

Presidenti i Ukrainës, Vladimir Zelensky dhe guraja e tij ishin të dashuruar prej shkollës së mesme.

Ata vazhduan të punonin së bashku në një trupë humori dhe në një studio televizive, ai një aktor komik dhe ajo në prapaskenë, një skenariste. Kur ai kandidoi për president tre vjet më parë, ajo e bëri të qartë se kjo nuk ishte një jetë që ajo dëshironte. Por kjo luftë e ka vënë atë në qendër të vëmendjes, në një skenë globale.

/Shqip.com