Art Jetese

Mënyrat si të hiqni dorë nga sheqeri në kafe dhe çaj

Në ditët e sotme ku sheqeri është i pranishëm në çdo lloj ushqimi të procesuar ose jo, varësia ndaj tij është thuajse e pashmangshme.

Gjithçka bëhet më e vështirë kur vjen puna tek limitimi i sasive të sheqerit që marrim “me dashje” në pijet e përditshme.

Nuk jetoni dot pa ëmbëlsuar kafenë apo çajin? Më poshtë gjeni 3 këshilla të shpejta se si të fitoni pavarësinë.

Duhet të jeni të vetëdijshëm për sasinë e sheqerit apo ëmbëlsuesve të tjerë që përdorni gjatë ditës. Duhet të jeni të sinqertë me vetën e të kuptoni se ku qëndroni me konsumin e tij nëse kërkoni ndryshim.

Ilustrim,

Reduktoni përdorimin e ëmbëlsuesve në mënyrë graduale

Nëse e konsumoni kafen më shumë sheqer, t’i ushtroni vetes presion nuk është e nevojshme. Fillojeni procesin duke përgjysmuar sasinë e tij gjatë javës së parë. Vazhdoni reduktimin duke përgjysmuar sasinë javë pas jave.

Eksperimentoni

Nëse reduktimi i ëmbëlsuesve në 0% do ju privonte nga kënaqësia e të pirit kafe apo çaj nuk është e nevojshme t’ia bëni vetes këtë. Mjafton të reduktoni përdorimin e tyre  sa më shumë të jetë e mundur.

Gjatë rrugës eksperimentoni me mënyra të reja që mund t’ju ndihmojnë, si për shembull të pini një lloj kafeje që ka kokrra më pak të pjekura dhe shije më të lehtë.

/Shqip.com