Nuk ka plane që Biden të udhëtojë në Ukrainë, pavarësisht vizitës së zonjës së parë

Joe Biden

Sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, u tha gazetarëve të hënën se nuk ka plane që presidenti Joe Biden të udhëtojë në Ukrainë, edhe pas udhëtimit të zonjës së parë Jill Biden në vend gjatë fundjavës.

“Udhëtimi i tyre është pak më ndryshe, mendoj se ju të gjithë e dini nga udhëtimi me Presidentin, por nuk është planifikuar një udhëtim aktualisht,” u tha Psaki gazetarëve, duke shtuar se Biden “do të donte të shkonte në Ukrainë, thjesht nuk kam asgjë. planifikuar ose ndonjë gjë për të parë në këtë pikë.”

Psaki i tha MJ Lee të CNN, “nuk do të kishte shkuar nëse nuk do të ndiheshim rehat me masat e sigurisë”, duke garantuar sigurinë e saj dhe udhëtoi në rajon “sepse donte të shkonte në ditën e nënës, sepse mendohej ishte e rëndësishme t’i tregonim popullit ukrainas se lufta duhet të ndalet, se lufta ka qenë brutale dhe se populli i Shteteve të Bashkuara qëndron me popullin e Ukrainës.” 

Zonja e Parë Jill Biden bëri një udhëtim të paparalajmëruar në Uzhhorod, Ukrainë të dielën, ku u takua me Zonjën e Parë të Ukrainës Olena Zelenska dhe u zotua për mbështetjen e saj për kombin në luftën e tyre kundër Rusisë, raporton CNN.

“Ajo është kthyer tani dhe ka pasur një mundësi të flasë me Presidentin dhe i ka përcjellë – ajo e tha këtë publikisht – drejtpërdrejt tek ai atë që pa në terren, nevojën për të mbështetur popullin e Ukrainës,” i tha Psaki Lee. “Ajo pa tmerret dhe brutalitetin që kishin përjetuar njerëzit që takoi, dhe unë, e dini, kjo ishte diçka që ajo ia përcolli drejtpërdrejt atij.”