Kryetari i Kievit: Mos besoni rrena, nuk kam thënë që s’kemi ku t’i evakuojmë civilët

Kryetari i kryeqytetit ukrainas, Vitali Klitschko

Jo shumë kohë më parë, ne raportuam se kryetari i bashkisë së Kievit i kishte thënë Associated Press se qyteti i tij ishte “rrethuar” nga forcat ruse, shkruan BBC.

Tani Vitali Klitschko thotë se nuk është kështu dhe se në fakt ajo është “dezinformatë”.

Ne një shkrim në Telegram, ai tha: “Publikimet ruse të internetit përhapin informacione duke mu referuar mua se Kievi dyshohet se është i rrethuar dhe evakuimi i njerëzve është i pamundur.

“Mos i besoni gënjeshtrave! Besojuni informacioneve vetëm nga burimet zyrtare”, tha ai.

Si gjithmonë, situata mbetet fluide.

Një shtetrrethim mbetet në fuqi në kryeqytet, me shumë banorë që po mbulohen në bodrume dhe stacione nëntokësore.