IHMK paralajmëron për vërshime e përmbytje gjatë ditëve të ardhshme

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka paralajmëruar vërshime e përmbytje edhe gjatë ditëve të ardhshme.

Kjo si pasojë e reshjeve të shiut gjatë ditëve të fundit sidomos në pjesën perëndimore, veriperëndimore dhe veriore të Kosovës.

“Situata e vështirësuar hidrometeorologjike, pritet që të vazhdoj dhe gjatë ditëve në vijim, prandaj edhe nivelet dhe prurjet e lumenjve, pritet të ngritën dhe të shkaktojnë vërshime/përmbytje”, thuhet në njoftimin e IHK-së.

Po ashtu është bërë e ditur se në disa pjesë të vendit veçse kanë filluar vërshimet, të cilat kanë shkaktuar vështirësi dhe probleme, si në rrëshqitje të dheut, mbyllje të kanalizimeve dhe vështirësi të qarkullimit, por edhe përmbytje të tokave bujqësore.