Art Jetese

Konsumimi i fasuleve iu ndihmon ta parandaloni këtë lloj të kancerit

Edhe pse kanceri kolorektal është i trajtueshëm në fazën e tij më të hershme, shumica e rasteve gjenden kur është më i avancuar.

Midis 7 për qind dhe 29 për qind e njerëzve që marrin trajtim për kancerin kolorektal përjetojnë rikthim brenda pesë viteve.

Disa ndryshime të stilit të jetesës, të tilla si një dietë e shëndetshme, mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit kolorektal, shkruan Medical News Today.

Studiuesit nga Qendra e Kancerit M.D. Anderson e Universitetit të Teksasit zbuluan kohët e fundit se shtimi i fasuleve, të njohura edhe si fasule, në dietën e të mbijetuarve të kancerit kolorektal ndihmoi në përmirësimin e mikrobiomës së tyre të zorrëve, gjë që mund të ndihmojë si në parandalimin ashtu edhe në trajtimin e kancerit.

/Shqip.com