Teknologji

Karakteristikat e iPhonit të ardhshëm mund të përfshijnë kamera që matin temperaturën

Iphone i Ardhshëm

Apple ka qenë duke studiuar teknologjinë e kamerës që do të lejonte për të përcaktuar temperaturën e objektit të fotografuar, transmeton SHQIP.

Në mënyrë tipike, është Apple Watch që lidhet më shumë me ambiciet shëndetësore të Apple.

Sidoqoftë, një aplikim i patentuar i sapo zbuluar tregon se pajisjet si iPhone dhe potencialisht iPad mund të luajnë një rol në monitorimin e shëndetit të një përdoruesi.

“Lidhja e kamerës dhe përpunimi i të dhënave të imazhit për matjen e temperaturës”, ka të bëjë me matjen e temperaturës së çdo objekti.

“Duke pasur parasysh natyrën e kudogjendur të telefonave inteligjentë, shtojca [e propozuar] mund të përdoret për të shndërruar një telefon inteligjent në një pajisje për matjen e temperaturës për të siguruar matje të temperaturës lehtësisht të arritshme”, thotë aplikimi për patentë.

Shtojca e referuar në tekst dhe e treguar në vizatime, i ngjan sistemeve të lenteve Olloclip.

Në vend që domosdoshmërish të jetë pjesë e përhershme e kamerës së iPhone, shtojca mund të shtohet përkohësisht kur një përdorues dëshiron të masë temperaturën./SHQIP.com