Ekonomi

Hoti: Nuk është përmirësuar asnjë indikator i performancës së ndërmarrjeve publike

Deputeti nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Avdullah Hoti
Deputeti nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Avdullah Hoti

Ish-kryeministri i Kosovës njëherësh deputeti nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Avdullah Hoti, tha se nuk është përmirësuar asnjë indikator i performancës së ndërmarrjeve publike, duke kritikuar Qeverinë Kurti.

Ai tha se kjo shihet nga të dhënat e Qeverisë të prezantuara në pjesën tekstuale të projekt-buxhetit për vitin 2024.

“Pavarësisht ndaljes së “gjakderdhjes financiare” dhe ndryshimit të menaxhmentit, nuk është përmirësuar asnjë indikator i performancës së ndërmarrjeve publike. Këtë e konfirmojnë të dhënat e Qeverisë të prezantuara në pjesën tekstuale të projekt-buxhetit për vitin 2024. Të hyrat totale, fitimi dhe detyrimet e ndërmarrjeve publike, si përqindje e Produktit të Brendshëm Bruto, kanë mbetur të njëjta. Ndërkaq, asetet dhe ekuiteti i ndërmarrjeve publike kanë rënë”, ka shkruar Hoti.

Hoti thotë se, fatkeqësisht, subvencionet nga buxheti për entitete publike janë katërfishuar krahasuar me vitin 2019, si vit para pandemisë.

/Shqip.com