Art Jetese

Gabimi që pothuajse të gjithë bëjnë kur përgatisin çajin

Është fakt se bërja e një filxhani çaji duket dhe është një proces i thjeshtë. Por edhe ai ka sekretet e veta, ndërsa disa lëvizje të gabuara dhe nuk të ofrojnë rezultat të shijshëm dhe çaji nuk është aq i shëndetshëm sa duhet.

Në fakt, ka një gabim që pothuajse të gjithë e bëjnë dhe çaji del i hidhur. Çfarë është kjo?

E ziejnë ujin bashkë me barin. Ose uji që përdorin është i nxehtë. Në të dyja rastet, temperatura e lartë ndryshon përbërësit e çajit dhe shkatërron vitaminat dhe mineralet që përmban. 

Përveç kësaj, gjethet japin një shije të hidhur, shkruan abcnews.al.

E njëjta gjë vlen edhe kur çaji është në një bustinë. Uji edhe këtu nuk duhet të jetë i nxehtë për të njëjtat arsye, ndërsa një lëvizje që pothuajse të gjithë e bëjnë dhe e kanë gabim, është të shtypni bustinën në pjesën e brendshme të turit, duke lëshuar kështu gjithë shijen e hidhur.

/Shqip.com