Art Jetese

Ekspertët rekomandojnë këto ushtrime për të humbur peshë për 30 ditë

Arritja e një beli më të hollë dhe arritjes së një barku të sheshtë, shtynë shpesh njerëzit të bëjnë veprime të rënda dhe eksperimente të panumërta, duke përfshirë edhe dietat e rënda.

Një zgjidhje për këtë e japin trajnerët nga Garage Gym Reviews, të cilën ofrojnë një zgjidhje për arritjen e peshës së dëshiruar për vetëm 30 ditë.

Kjo mund të arrihet duke bërë stërvitje që njihen me emrin HIIT.

Një studim i publikuar më 2021 në BMJ Open Sport & Mjekësia e ushtrimeve, ka vlerësuar se stërvitjet HIIT përmirësuan humbjen e peshës, faktorët e rrezikut kardiovaskular dhe aftësinë kardiorespiratore për një periudhë më të shkurtër sesa ushtrimet me intensitet të moderuar, shkruan shqip.com.

“Stërvitja më e mirë HIIT që mund të bëni që mbështet humbjen e yndyrës dhe ndihmon në zbulimin e barkut përfshin lëvizje të bazuara në forcë së bashku me intervale kardiovaskulare me intensitet të lartë. Stërvitja HIIT është një lëvizje në pjesën e sipërme të trupit, një lëvizje në pjesën e poshtme të trupit, një lëvizje bërthamore, pastaj një lëvizje me bazë kardio. Ju duhet të bëni të gjitha përpjekjet tuaja maksimale gjatë punës me ushtrimet kardio. Pastaj rikuperoheni, në varësi të nivelit tuaj të fitnesit, i cili mund të jetë një ose deri në pesë minuta, për të lejuar që rrahjet e zemrës suaj të ulen në mënyrë që të mund të kaloni një rund tjetër”.

Çdo ditë nga 10-15 minuta, përgjatë 30 ditëve bëni këto ushtrime që të humbni peshë sipas fotove të mëposhtme.

Ushtrimi numër 1 = 1 minutë

Ushtrimi numër 2 = 1 minutë

Ushtrimi numër 3 = 1 minutë

Ushtrimi numër 4 = 90 sekonda

Më pas pushoni ose bëni marshin në vend për një deri në pesë minuta.

Përsëriteni të njëjtin derisa kohëmatësi të fiket.

/Shqip.com