Art Jetese

Cilat janë shenjat që i shfaqë trupi kur përballet me aciditet të tepërt?

Lëngjet e trupit kanë shumë acid në përbërjen e tyre.

Acidi i tepërt mund të jetë i dëmshëm, kështu që për të parandaluar dëmtimin e trupit, nivelet e acidit duhet të jetë të balancuara.

Hidrogjeni potencial, ose i njohur si pH, mat nivelet e hidrogjenit në lëngjet e trupit dhe shkalla e saj mund të ndryshojë nga 0 në 14.

Në qoftë se lëngjet e trupit kanë nivel më të lartë pH, që do të thotë se ato përmbajnë më shumë oksigjen dhe alkaline.

Ju duhet të dini se niveli neutral i pH është 7.0.

Gjithashtu, mësoni se cilat janë nivelet optimale të pH të lëngjeve të trupit:

Ph i pështymës = 7,0-7,5

Ph i gjakut = 7,35-7,45

Ph i urinës = 4,6-8,0

Trupi juaj konsiderohet si acidik kur këto nivele janë më të ulëta.

Ja disa tregues që mund të tregojnë në qoftë se trupi juaj është i lartë në acid:

Shtim në peshë: Aciditeti i jep qelizave yndyrë dhe shkakton shtim në peshë.

Kocka të dobëta: Kur ka aciditetit të tepërt, mineralet e rëndësishme treten nga indet dhe organet për të ruajtur organizmin sa më aktiv, gjë e cila shkakton strukturën e brishtë të kockave. Një nga këto minerale është kalciumi. Për më tepër, ky problem mund të shkaktojë osteopeni ose osteoporozën.

Problemet dentare: Ashtu si dhëmbët janë një strukturë kockore, e njëjta ndodh me kockat e tjera në trup. Kalciumi largohet prej tyre, kur trupi është shumë acid dhe dhëmbët vuajnë nga mungesa e këtij minerali.

Lodhje: Kur trupi përmban shumë acid, ajo shkakton imunitet të dobët. Për shkak të lodhjes, trupi humb energji dhe ushqyes të rëndësishëm.

Nëse nuk kontrolloni nivelet e pH rregullisht, atëherë ju duhet të filloni ta bëni këtë procedurë.

/Shqip.com