Lajme Botë

Çekia miraton mocionin ku Rusia përshkruhet si “terroriste”

Car of Russia's ambassador to Prague, Aleksandr Zmeyevsky is parked in front of the Foreign Ministry in Prague, Czech Republic, Wednesday, April 21, 2021. The ambassador was summoned by newly appointed Foreign Minister Kulhanek to be handed the Czech protest against the Russian expulsion move, which the Czechs consider disproportionate, saying it has paralyzed the Czech Embassy in Moscow following the fierce diplomatic crisis over allegations that Russian agents were involved in a massive Czech ammunition depot explosion. (AP Photo/Petr David Josek)

Parlamenti çek ka miratuar një mocion që e përshkruan administratën aktuale ruse si “terroriste”.

Mocioni veçoi sulmet e përhapura ndaj objektivave civile ukrainase dhe infrastrukturës kryesore të energjisë.

Gjatë votimit, 129 nga 156 deputetë të pranishëm në dhomën me 200 vende miratuan mocionin, që do të thotë se disa dhjetëra deputetë të opozitës ka të ngjarë të kenë votuar me qeverinë.

Mocioni u kundërshtua nga të 14 deputetët e partisë së ekstremit të djathtë SPD.

Qeveria çeke e qendrës së djathtë është një nga mbështetësit më të fortë të Ukrainës dhe ishte ndër të parat që dërgoi armë të rënda – përfshirë tanke – për forcat e armatosura ukrainase.