Teknologji Auto

Bugatti Chiron Golden Era debuton me skica të vizatuara me dorë (Foto)

Bugatti Chiron Golden Era
Bugatti Chiron Golden Era

Me para të mjaftueshme, blerësit e Bugatti-t mund t’i personalizojnë makinat e tyre sido që të duan përmes programit Bugatti Sur Mesure, i cili me krenari krenohet me mundësi “pothuajse të pafundme” për personalizim.

Por një klient vërtet e çoi këtë pretendim në kufi me Bugattin e bukur që shihni këtu – makinën Chiron Super Sport Golden Era.

E porositur nga një koleksionist i panjohur, Bugatti me një vlerësim të thellë për mbi 100 vitet e historisë së prodhuesit të automjeteve, makinës së Epokës së Artë iu deshën dy vjet për t’u përfunduar me 400 orë kushtuar veprës së artit që shihni në të dyja anët e makinës.

Ai përmban skica të ndërlikuara të vizatuara me dorë, të cilat dizajnerët i vizatuan drejtpërdrejt në karrocerinë me stilolapsa të veçantë. Bugatti thotë se është një nga projektet më sfiduese me porosi që kompania ka ndërmarrë ndonjëherë – dhe është e qartë pse.

“Ka qenë shumë e qartë për ne që në fillim se ne mund të arrijmë një përfundim autentik për këto skica (dhe tek Bugatti autenticiteti është parësor) nëse në të vërtetë përdorim stilolapsat që përdorim për skicimin në letër – çdo gjë tjetër do të rezultonte në pamje false ose me cilësi të ulët”, vuri në dukje Achim Anscheidt, ish-drejtor i dizajnit të Bugatti që mbikëqyri projektin.

“Pra, kjo është arsyeja pse ne duhej të gjenim një proces që do të na lejonte të përdornim stilolapsa dhe të bënim të gjitha skicat me dorë, drejtpërdrejt në bojë”.

Ana e pasagjerit shfaq 26 vizatime unike me ikona si Type 41 Royale dhe Type 57 SC Atlantic, ndërsa ana e shoferit ka 19 skica që dokumentojnë historinë e Bugatti që nga viti 1987. Kjo përfshin gabimet moderne si EB110, Veyron dhe Chiron, si dhe motori ikonë W16.

Një bojë me gradient me dy ngjyra vepron si kanavacë për këto portrete të personalizuara. Nocturne Black në mbulesën e përparme përzihet në një bojë ari Dore të re për këtë makinë që shtrihet nga shtylla A në pjesën e pasme të automjetit.

Vepra e ndërlikuar e artit shtrihet edhe në kabinë. Çdo panel dere është pikturuar me dorë me tre ikona Bugatti në EB110, Veyron dhe Chiron në njërën anë, dhe Type 35, Type 57 SC Atlantic dhe Type 41 Royale nga ana tjetër. Diku tjetër ka qepje delikate të epokës së artë dhe një emërtim i shkruar me dorë “Një nga një”.

Çmimi? Jo e rëndësishme – ky Chiron Super Sport i veçantë nuk do të përsëritet. Por duke pasur parasysh disa nga kostot e modeleve të tjera të Bugatti-t, ne presim që ky të jetë në shumë milionë. Makina do të ekspozohet gjatë Javës së Makinave Monterey përpara se të shkojë në garazhin e një koleksionisti shumë të pasur. /Motor1

/Shqip.com