Lajme

Bie numri i lejeve ndërtimore në Shqipëri

Në Shqipëri, numri i lejeve të ndërtimit të lëshuara gjatë përiudhës korrik-shtator ka shënuar rënjë të madhe.

Sipas të dhënave nga INSTAT, lejet e marrura gjatë kësaj periudhe kohore kanë shënuar rënjë prej afër 40 për qind, duke e krahasuar me vitin paraprak.

Në tremujorin e tretë 2022 janë miratuar gjithsej 269 leje ndërtimi për ndërtesa të reja, nga 442 leje të miratuara në tremujorin e tretë 2021.

Sipas të dhënave të INSTAT edhe Sipërfaqja e lejeve të ndërtimit miratuar për ndërtesa të reja, në tremujorin e tretë  është ulur ndjeshëm duke shënuar një rënie prej 25,8 % .

Po ashtu edhe vlera e përafërt e llogaritur për lejet e ndërtimit është më e vogël për tre muaj e këtij viti në krahasim me një vit më parë dhe rezulton 21,6 miliardë lekë, nga 22,5 miliardë lekë që ishte.

Kryeqyteti shqiptar vijon që të marë numrin më të lartë të lejeve të ndërtimit dhe gjatë periudhës korrik shtator – Vetëm për Tiranën janë miratuar 86 leje ndërtimi.

Pas kryeqytetit renditet Durrësi me 82 leje, Korça ka marrë aprovim për 20 ndërtime dhe Lezha për 17 objekte, raporton Abcnës.al.

Vlen të theksohet se një rënie të ndjeshme të lejeve për ndërtimin e objekteve të reja ka pësuar Vlora e cila renditet e fundit vetëm me tre të tilla.

/Shqip.com