Teknologji

Apple dëmshpërblen përdoruesit e iPHONE

Duket se vendimi i gjigantit të teknologjisë Apple për të ngadalësuar iPhone-ët me bateri më të vjetra në vitin 2017 ka marrë fund pasi thuhet se përdoruesit po marrin shlyerje në llogaritë e tyre bankare.

Sipas një raporti të MacRumors, personat e prekur nga kjo problematikë kanë filluar të marrin dëmshpërblim në llogaritë e tyre bankare, me vlerë 92.17 dollarë.

Faqja e internetit konfirmoi lajmin dhe më vonë e përditësoi me një postim nga një prej lexuesve të saj.

Faqja e internetit e krijuar për zgjidhjen u përditësua në dhjetor për të thënë se pagesat pritej të dilnin këtë muaj, duke i dhënë fund problematikës.

Saga e baterisë filloi në vitin 2017 kur një zhvillues zbuloi se disa përditësime të iOS 10 penguan performancën e telefonave të vjetër si iPhone 6S dhe iPhone 7, raportoi The Verge.

Kompania nuk e zbuloi fillimisht qëllimin e ngadalësimit, por më vonë zbuloi se ishte për të parandaluar mbylljen e rastësishme të telefonave pasi bateria të degradohet përtej një pike të caktuar.

Si rezultat, u ngritën padi të shumta kundër Apple, duke pretenduar se veprimet e kompanisë i shtynë njerëzit të ndërronin telefonat e tyre herët, në vend që thjesht të paguanin për të zëvendësuar baterinë e telefonit të tyre.

Në vitin 2020, kompania ra dakord për një zgjidhje dhe në gusht të atij viti, një nga firmat ligjore që përfaqësonte klientët në padi konfirmoi se një gjyqtar kishte hequr pengesën e fundit ligjore dhe se pagesat do të bëheshin së shpejti.

Nëse keni paraqitur një kërkesë të miratuar deri më 6 tetor 2020, mund të merrni një pagesë prej rreth 65 dollarësh.

Megjithatë, duket se pagesat aktuale do të jenë më të larta, në 92,17 dollarë, sipas The Verge.

Telefonat e prekur nga ky problem ishin iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus dhe iPhone SE origjinal.

/Shqip.com