Lajme Ballkan

Vuçiq: Serbia duhet të flasë dhe të vazhdojë rrugën e saj evropiane

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq

Presidenti Aleksandar Vuçiq tha se Serbia duhet të bisedojë dhe të vazhdojë rrugën e saj evropiane.

“Plani ynë është të punojmë shumë më fort, të punojmë në reformat e sistemit tonë ligjor dhe mediatik, të përpiqemi të jemi më të mirët në çdo gjë, të punojmë dhe të bisedojmë me shqiptarët dhe evropianët për të gjitha çështjet”, tha Vuçiq.

Ai u tha njerëzve që t’i besojnë udhëheqjes së shtetit dhe se asgjë nuk është nënshkruar.

Vuçiq tha se në ditët në vijim do t’i thërrasë të gjithë përfaqësuesit e grupeve parlamentare që duan të dëgjojnë dhe t’i informojnë se si ka shkuar gjithçka, çfarë fshihet pas gjithçkaje, cilat janë qëllimet.

Presidenti i Serbisë tha se në fjalinë e dytë në mbledhjen e “Big Five” i është thënë se duhet ta pranojmë planin.

“Në fjalinë e dytë që më është komunikuar është thënë – duhet ta pranoni këtë plan, e nëse nuk e pranoni, sepse besojmë se duhet pranuar, do të përballeni – nën një me ndërprerjen e integrimeve evropiane, nën dy ndalimin dhe tërheqjen e investimeve dhe nën tre me masa gjithëpërfshirëse në kuptimin ekonomik dhe politik që do të shkaktojnë dëme të mëdha në Republikën e Serbisë”, tha presidenti Vuçiq.

Vuçiq ka thënë se Prishtina po kërkon konflikt që Serbia të hyjë në konflikt me NATO-n dhe të shmangë formimin e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe.

Siç tha ai, plani është bërë një kornizë e re negociuese për Serbinë dhe nuk do të ketë përparim në Evropë nëse nuk ka bashkëpunim.

/Shqip.com