Art Jetese

Vendet ku nuk duhet ta mbani kurrë telefonin

Ilustrim
Ilustrim

Dihet që telefoni mobil asnjëherë nuk duhet të mbahet pranë kokës, por ka edhe më shumë.

Asnjëherë nuk duhet ta mbani pajisjen tuaj në vendet e mëposhtme:

Në xhep

Edhe pse pothuajse të gjithë e bëjnë këtë, nuk këshillohet të mbani një telefon mobil në xhep, pasi ekranet e tyre janë të ndjeshëm ndaj prekjes, kështu që mund të telefononi lehtësisht një numër urgjence pa e kuptuar. Tingëllon çmenduri, derisa dëgjoni se deri në 30 për qind e thirrjeve të urgjencës janë aksidentale.

Mund të jetë i pashëndetshëm, pasi zakonisht rekomandohet një distancë prej 15 milimetrash nga trupi. Nuk duhet të harrojmë për dëmtimin e mundshëm të vetë pajisjes.

Pranë lëkurës

Bakteret nga ekrani lëvizin në fytyrë, ndaj mund të jenë shkaktarë të akneve apo disa sëmundjeve të tjera të lëkurës. Përveç kësaj, rrezatimi elektromagnetik bëhet më i fortë. Gjatë bisedës në telefon, duhet të keni parasysh edhe distancën 15 milimetra.

Në vendet e nxehta

Temperaturat e larta janë të dëmshme për elektronikën, ndaj nuk rekomandohet lënia e telefonit mobil në makinë, në plazh apo kudo të ekspozuar ndaj diellit apo ndonjë burimi nxehtësie.

Nën jastëk

Nëse merrni njoftime gjatë natës dhe ekrani ndizet, kjo ndikon negativisht në prodhimin e melatoninës, e cila çon në probleme me gjumin. Ka pasur edhe raste të shpërthimeve telefonike, madje edhe zjarreve. Mbulimi i telefonit mobil me jastëk rrit shanset e mbinxehjes, veçanërisht gjatë mbushjes.

Në mbushës

Sigurisht, mbushja e telefonit nuk dëmton drejtpërdrejt shëndetin tuaj, por është më mirë të mos e mbushni pajisjen gjatë natës, pasi kjo shkurton jetëgjatësinë e baterisë.

Në vende të ftohta

Nëse jashtë bën ftohtë dhe temperatura ka rënë nën zero, duhet të kujdeseni për telefonin mobil dhe të mos e lini jashtë apo në makinë për një kohë të gjatë.

Diferenca e temperaturës është shumë e dëmshme për pajisjet, pasi kur ktheheni në një vend të ngrohtë, ndodh kondensimi, i cili mund të çojë në dështim. Mbrojtja e telefonit mobil me maskë nuk do të ishte keq./Shqip.com