Lajme Gjykata Speciale

Vazhdon gjykimi ndaj ish-krerëve të UÇK-së

Foto nga gjykimi i Hashim Thaçit, Jakup Krasniqit, Kadri Veselit dhe Rexhep Selimit
Foto nga gjykimi i Hashim Thaçit, Jakup Krasniqit, Kadri Veselit dhe Rexhep Selimit

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë, sot vazhdon gjykimi i Thaçit dhe të tjerëve.

Dëshmitarja Sandra Mitchell do të vazhdojë edhe sot të jap dëshminë para gjykatës.

Gjatë dëshmisë së saj në Hagë, ish-zyrtarja e OSBE-së, Sandra Mitchell pretendoi se kishte informacione se policia serbe i detyronte njerëzit apo individë të caktuar që të vishnin uniformat e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Sandra Mitchell, ish-zyrtare e OSBE-së në Kosovë.

Më 5 nëntor, janë bërë 3 vjet nga arrestimi i ish-udhëheqësve të UÇK-së nga Dhomat e Specializuara të Kosovës, me seli në Hagë.

Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi po akuzohen për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.

Aktakuza fillestare kundër katër të akuzuarve u konfirmua më 26 tetor 2020 dhe ka pësuar disa ndryshime në vitet që kanë pasuar. Aktakuza aktualisht në fuqi u dorëzua më 27 shkurt 2023.

Secili prej të akuzuarve është akuzuar mbi bazën e përgjegjësisë penale individuale me gjashtë akuza për krime kundër njerëzimit: përndjekje, burgim, akte të tjera çnjerëzore, torturë, vrasje e paligjshme dhe zhdukje me forcë e personave.

/Shqip.com