Lajme Botë

Vajza që vrau përdhunuesin e saj, duhet t’i paguajë familjes së tij 150,000 dollarë

Foto e marrë nga The Guardian

Viktima e dhunimit, rrezikohet të dënohet me 20 vite burg, për vrasje nga pakujdesia, me gjykatësin që thotë se “nuk ka alternativë tjetër” përveç vendosjes së dëmshpërblimit.

Viktima në fjalë, fillimisht u akuzua për vrasje të shkallës së parë, pasi që goditi me thikë përdhunuesin e saj të akuzuar për vdekje. Ajo u dënua të martën në një gjykatë të Iowa-s me pesë vjet shërbim prove të mbikëqyrur nga afër dhe u urdhërua t’i paguante 150,000 dollarë dëmshpërblim familjes së viktimës, raporton The Guardian.

Pieper Lewis, 17 vjeç, u deklarua fajtore për vrasje nga pakujdesia dhe plagosje me dashje në vrasjen e qershorit 2020 të 37-vjeçarit Zachary Brooks nga Des Moines. 

Të dyja akuzat dënoheshin me 10 vjet burg.

Gjykatësi i qarkut të Polk County, David M Porter të martën i shtyu këto dënime me burg, që do të thotë se nëse Lewis shkel ndonjë pjesë të provës së saj, ajo mund të dërgohet në burg për të vuajtur atë dënim 20-vjeçar.

Sa i përket detyrimit për të paguar pasurinë e përdhunuesit të saj, “kjo gjykatë nuk i paraqitet asnjë mundësi tjetër”, tha Porter, duke vënë në dukje se kthimi është i detyrueshëm sipas ligjit të Iowa-s që është mbështetur nga gjykata supreme e Iowa-s.

Lewis ishte 15 vjeç kur e goditi Brooks më shumë se 30 herë në një apartament në Des Moines. 

Zyrtarët kanë thënë se Lewis ishte arratisur dhe kishte kërkuar të shpëtonte nga një jetë abuzive me nënën e saj të birësuar dhe po flinte në korridoret e një ndërtese apartamenti në Des Moines kur një burrë 28-vjeçar e mori atë përpara se ta trafikonte me forcë tek burra tjerë. /Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.61
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.76
Sot : 30/09/2022