Sport Ndërkombëtar

Turqia kandidate për të organizuar Euro 2028 dhe 2032

Ministri turk i Rinisë dhe Sporteve, Mehmet Muharrem Kasapoglu ka zbuluar se Turqia është kandidate për të organizuar Kampionatin Evropian të Futbollit për vitin 2028 dhe 2032.

Duke folur në Asamblenë e Shoqatës së Klubeve Evropiane, Kasapoglu deklaroi publikisht dëshirën e Turqisë për të pritur turneun.

Ai theksoi se Stambolli priti shortet e UEFA Champions League për dy vitet e fundit dhe priti finalet e kompeticioneve evropiane.

“Turqia është një nga kandidatët për organizimin e Kampionatit Evropian të Futbollit në 2028 dhe 2032”, tha ai.

Turqia do të presë finalen e Ligës së Kampionëve 2023 dhe Antalia do të presë gjithashtu Konferencën e 17-të të Ministrave Përgjegjës për Sportin e Këshillit të Evropës në tetor.

“Si ministri, qëllimi ynë është të zhvillojmë sportin, i cili është një komponent i rëndësishëm i turizmit dhe diplomacisë”, tha Kasapoğlu.

Turqia ka ofruar më parë për Euro 2008, 2012 dhe 2016, por çdo herë u refuzua. Turqia ishte afër organizimit të Euro 2024, por humbi Gjermaninë në raundin e fundit të tenderit.

Vendi ka infrastrukturën e futbollit, stadiumet me kapacitetet e nevojshme dhe lidhjet e transportit si rezultat i ofertave të mëparshme.

Turqia ka pritur më parë një turne të madh futbolli, Kupën e Punës të FIFA U-20 2013./Shqip.com