Sport Ndërkombëtar

Tifozët e Premier Leagues mund të përjashtohen për një vit nga stadiumet

Tifozët që marrin pjesë në sjellje antisociale ose kriminale në terrenet e Premier League tani do të përballen me një përjashtim minimal prej një viti nga klubet.

Klubet e Premier League ranë dakord të nisin ndalimet automatike së bashku me Ligën Angleze të Futbollit në korrik në një përpjekje për të adresuar çështjet e sjelljes së tifozëve, shkruan BBC.

Ata tani kanë vendosur për një mandat minimal njëvjeçar në një mbledhje të aksionarëve të Premier League.

Ndalimet do të hyjnë në fuqi menjëherë dhe do të zbatohen si për ndeshjet në shtëpi ashtu edhe për ato jashtë.

Ata do të aplikojnë për “tifozët e kapur duke mbajtur ose aktivizuar mjete piroteknike ose bomba tymi, ose duke hyrë në fushë pa leje”.

“Klubet ranë dakord njëzëri të vendosin ndalime minimale për tifozët që marrin pjesë në sjellje antisociale dhe kriminale në stadiumet e ligës”, thuhet në një deklaratë nga Premier League pas takimit të sotëm.

“Këto ndalime mund të shtrihen edhe për prindërit shoqërues ose kujdestarët e fëmijëve që marrin pjesë në aktivitete të tilla.”

Mbrojtësi i Tottenham Eric Dier i tha BBC Sport këtë javë se ai besonte se problemet e sjelljes së tifozëve në terrenet e Premier League po përkeqësoheshin.

28-vjeçari anglez tha se ai ndihet “shumë i pakëndshëm” për familjen e tij për të ndjekur ndeshjet jashtë, pavarësisht masave të fundit të marra nga Premier League, EFL dhe Federata e Futbollit.

Veprimet u morën në korrik pas një numri incidentesh të profilit të lartë në fund të sezonit të kaluar./Shqip.com