Lajme Botë

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Paqeruajtësve të OKB-së

29 maji është Dita Ndërkombëtare e Paqeruajtësve të OKB-së.

Kjo ditë është caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara.

Qëllimi i kësaj dite është që të nderohen të gjithë paqeruajtësit që kanë humbur jetën për kauzën e paqes, si dhe nderimin e gjithë burrave e grave, të cilët vazhdojnë shërbimin në operacionet e OKB-së me profesionalizëm të lartë, përkushtimin dhe kurajo.

Prej themelimit të këtij misioni në vitin 1948, rreth 3200 ushtarë, policë dhe staf civilë, kanë humbur jetën në shërbim të paqes.

Kjo si pasojë e aksidenteve, dhunës, apo sëmundjeve të ndryshme në disa vende.

Kjo ditë përdoret për të forcuar lidhjet mes paqeruajtësve dhe komunitetit ku ata shërbejnë./Shqip.com