Lajme

Sot përfundon procesi i regjistrimit të popullsisë në Kosovë

Një fletushkë informuese për procesin e regjistrimit të popullsisë e vendosur në derën e një shtëpie në Prishtinë më 5 prill 2024.
Një fletushkë informuese për procesin e regjistrimit të popullsisë e vendosur në derën e një shtëpie në Prishtinë më 5 prill 2024.

Sot përfundon procesi i regjistrimit të popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave, që ka nisur më 5 prill. Rezultatet preliminare të regjistrimit pritet të publikohen brenda tre muajve.

Deri javën e fundit 1 milionë e 420 mijë e 148 qytetarë ishin regjistruar.

Mbledhjen e këtyre të dhënave, Agjencia e Statistikave e ka arsyetuar me rëndësinë për të bërë politika më të mira për vendin, për ta planifikuar buxhetin dhe investimet, për t’i përmirësuar kushtet e jetesës në vend dhe për investime të huaja.

Sipas ligjit, çdo banor i Republikës së Kosovës detyrohet, që gjatë Regjistrimit, zyrtarit për regjistrim t`ia ofrojë të gjitha të dhënat e sakta në pyetësorët e Regjistrimit të Popullsisë.

Ndryshe regjistrimi i fundit i popullsisë është kryer në vitin 2011. Sipas këtij regjistrimi, Kosova ka mbi 1.7 milionë banorë.

/Shqip.com