Lajme Botë

Soros ishte donatori kryesor demokrat në fushatën zgjedhore në SHBA

Miliarderi George Soros, donatori më i madh demokrat në ciklin zgjedhor të vitit 2022 dha 50 milionë dollarë të tjera për një super PAC në vjeshtë, duke u mbështetur në një investim tashmë të madh në grupet demokratike dhe kandidatët për ciklin zgjedhor 2024 dhe më tej.

Demokracia PAC, e cila ka shërbyer si një nga mjetet kryesore të shpenzimeve politike të Soros që nga viti 2019, mori një tjetër infuzion me tetë shifra parash nga Soros në fillim të këtij muaji, sipas një personi të njohur drejtpërdrejt me dosjen e re të Komisionit Federal të Zgjedhjeve.

Kjo është shenja e fundit që Soros do të vazhdojë të luajë një rol të madh në ekosistemin e financimit të fushatës demokratike, veçanërisht përpara zgjedhjeve të ardhshme presidenciale.

Të gjitha shpenzimet e fushatës së Soros për vitin 2022 – duke përfshirë kontributet e drejtpërdrejta për kandidatët dhe komitetet, si dhe donacionet për një palë super PAC – arritën në rreth 50 milionë dollarë, duke vendosur në krye të listës së donatorëve më të mëdhenj demokratë gjatë zgjedhjeve afatmesme, sipas OpenSecrets.

Përfituesit e tjerë kryesorë të kontributeve të Soros në këtë cikël zgjedhor janë: Stacey Abrams, e cila mori 4 milionë dollarë, por humbi në garën e saj për guvernator të Gjeorgjisë; Partia Demokratike e Wisconsin, e cila mori 1.5 milionë dollarë dhe Planned Parenthood, Working Families Party dhe J Street, secila prej të cilave mori nga një milion dollarë.

Janarin e kaluar, Soros solli Democracy PAC me 125 milionë dollarë, një “investim afatgjatë” në prioritetet e tij politike, shkruan Politico.

Kujtojmë, se djali i Soros, Aleksandri, ka shërbyer si president i PAC.

/Shqip.com