Ekonomi

VIDEO / Si po ndikon kriza në Detin e Kuq mbi transportin detar dhe ekonominë botërore?

Shtohen sulmet ndaj anijeve në Detin e Kuq
Shtohen sulmet ndaj anijeve në Detin e Kuq

Teksa rebelët e Huthit po e pengojnë transportin detar pranë brigjeve të Jemenit dhe në Detin e Kuq, çfarë ndikimi po ushtron kjo në tregtinë dhe ekonominë botërore? Shpjegojnë Thomas Juneau, profesor i asociuar i Marrëdhënieve Publike dhe Ndërkombëtare në Universitetin e Otavës, në Kanada, dhe profesori Steve Hanke, ekonomist në Universitetin Johns Hopkins në Shtetet e Bashkuara. /REL

/Shqip.com