Lajme Botë

Shpërthen vullkani Kilauea në Hawaii (Foto)

Shpërthen vullkani Kilauea në Hawaii (Foto)
Shpërthen vullkani Kilauea në Hawaii (Foto)

Ngrihet alarmi në SHBA pas shpërthimit të vullkani Kilauea në Hawaii. Shërbimi Gjeologjik i SHBA-së ngriti nivelin e alarmit nga “portokalli” në “të kuqe” derisa të vlerësojë aktivitetin vullkanik.

“Për momentin, aktiviteti është i kufizuar në krater, rreziqet do të rivlerësohen me zhvillimin e fenomenit”, thanë autoritetet.

Vullkani Kilauea shpërtheu për herë të fundit në janar, me aktivitet që vazhdoi deri në mars.

Në vitin 2019, aktiviteti intensiv sizmik dhe një shpërthim i fuqishëm i Kilauea shkatërruan qindra shtëpi dhe biznese.

Në vitin 2019, aktiviteti intensiv sizmik dhe një shpërthim i fuqishëm i Kilauea shkatërruan qindra shtëpi dhe biznese.

/Shqip.com