Lajme

Shkolla “Lidhja e Prizrenit” në Deçan i jep fund grevës, nis mësimin nga e hëna

Shkollat

Qazim Maloku, drejtor i shkollës “Lidhja e Prizrenit”, në Deçan ka njoftuar se nesër do të nisin procesin mësimor.

Kështu kjo shkollë i bashkohet shkollave që nuk e po e respektojnë vendimin e SBASHK-ut për t’iu bashkuar grevës së përgjithshme në arsim.

“Njoftohen nxënësit dhe prindërit që pas një analize dhe diskutimi të mbajtur të premten me mësimdhënësit e shkollës sonë me 23.9.2022 u vendos që mësimi të fillojë të hënën me 26.09.2022!”, thuhet në njoftim.

Anipse mësimi do të nis, Maloku njofton se mësimdhënësit do të protestojnë çdo ditë para shkollës.

Ilustrim

“Ne, njëzëri u dakorduam që greven ta përkrahim me protestë në rrugë para hyrjes së shkollës nga mësimdhënësit e të dy ndërrimeve, duke filluar në 12:15 deri në 12:45 çdo ditë pune deri në realizimin e kerkesave tona të parashtruara nga SBASHK-u!”, përfundon njoftimi.

Theksojmë se greva në arsim ka filluar më 25 gusht.

Mësimdhënësit po kërkojnë miratimin në Kuvendin e Kosovës të Ligjit të Pagave, i cili do t’i rregullonte pagat në sektorin publik në bazë të një hierarkie të detyrave, por deri në miratimin e tij, kërkojnë shtesa në pagë prej 100 eurove në muaj./Shqip.com