Lajme Botë

SHBA tërheq trupat në aeroportin e Bagramit në Afganistan

Tërheqja e trupave të SHBA-së

Ndërsa trupat amerikane u larguan nga baza e tyre kryesore ushtarake në Afganistan të premten, duke shënuar një fund simbolik të luftës më të gjatë në historinë e SHBA-së, vendasit që jetonin në Kabul ishin lënë duke shkatërruar të kaluarën dhe duke pritur për atë që vjen më pas, shkruan “Reuters”.

Dhuna ka qenë e ashpër në të gjithë Afganistanin që prej kohës kur Presidenti i SHBA, Joe Biden, njoftoi për tërheqjen e trupave deri më 11 shtator, transmeton Insajderi.

Bisedimet e paqes në Katar që po çalojnë, dhe afërsisht një e katërta e vendit ka rënë në duart e Talibanëve në javët e fundit.

Tërheqja e trupave e SHBA-së nga Afganistani

Sipas të dhënave të Kombeve të Bashkuara, më shumë se 3.500 trupa të huaj janë vrarë në luftën dy dekadëshe në Afganistan.

Disa thonë se prania e trupave të huaj shrembëroi ekonominë e vendit dhe se është koha që vendi të qëndrojë në vete.

“Amerikanët kanë lënë një trashëgimi dështimi, ata kanë deshtuar në frenimin e Talebanëve dhe korrupsionit”, tha një qytetar afgan.

“Një përqindje e vogën e afganëve u pasuruan shumë, ndërsa shumica dërrmuese janë ende në varfëri ekstreme”, shtoi tutje ai. /Insajderi.com

Tërheqja e trupave të SHBA-së nga Afganistani