Ekonomi

SHBA: Rritet numri i vendeve të punës

Punësimi në SHBA

Rritja e vendeve të punës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është rritur me shpejtësi në qershor ndërsa vazhdonte rihapja ekonomike, tregojnë shifrat zyrtare.

Punëdhënësit krijuan 850,000 vende pune më të mëdha se sa pritej muajin e kaluar, të shtyrë nga postet e reja në bare dhe restorante, pakicë dhe arsim.

Pavarësisht rritjes së punësimit, shkalla e papunësisë u ndryshua pak në 5.9%, tha Byroja Amerikane e Statistikave të Punës, raporton BBC.

Megjithëse numri i vendeve të lira të punës ka parë një rekord të lartë prej 9.3 milion, firma të tilla si McDonald dhe Chipotle në industrinë e mikpritjes, për shembull, kanë rritur pagat minimale në restorantet e ndërmarrjeve të tyre në përpjekje për të tërhequr stafin e ri.

Shifrat e reja mujore treguan se fitimet mesatare në orë u rritën 0.3% muajin e kaluar pasi u rritën 0.4% në maj. /Shqip.com