Lajme Ballkan

Rritet çmimi i energjisë elektrike në Shqipëri, Enti rregullator i energjisë miratoi sot rritjen me 4.4 herë të çmimit

Enti rregullator i energjisë në Shqipëri  miratoi sot rritjen me 4.4 herë të çmimit e energjisë për konsumatorët familjarë që shpenzojmë më shumë se 800 kilovat energji elektrike në muaj.

Përfaqësuesi i FSHU paraqiti në mbledhjen e Bordit të Entit Rregullator “kërkesën për çmimin për 800 kë/h. Çmimi nga KESH të jetë 34.3 lekë për kë/h”, raporton Top Chanel.

Deputetja e Partisë Demokratike e cilësoi ndryshimin e fashë si një rritje të çmimit të imponuar nga qeveria.

“Çmimi i rritur i energjisë nuk e justifikon rritjen e çmimit në tregjet e jashtme. Pjesa më e madhe e të ardhurave nga çmimi i rritur shkon për operatorët privatë dhe jo publikë. Ne i kërkuam ERE-s të ndjekë interesin publik të qytetarëve”, u shpreh Tabaku pas mbledhjes së ERE.

Ky propozim parashikon që 40-70 mijë familjeve gjatë muajve tetor-dhjetor, t’u rritet çmimi i energjisë elektrike./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.58
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.75
Sot : 24/09/2022