Lajme

Rama ia thotë në sy: Tony Blair është arsyeja kryesore përse u bëra Kryeministër

Edi Rama ka qenë pranishëm në panelin e Samitit Botëror të Qeverisjes mbi rolin e teknologjisë në adresimin e sfidave aktuale.

Duke folur në panel, Rama deklaroi se Tony Blair ishte arsyeja se pse ai i ishte bërë kryeministër. I pranishëm në panel ishte edhe vetë kryeministri britanik.

“Dua të korrigjoj diçka. Dua t’i them auditorit, që s’do të jem as kryeministër dhe as njeri i angazhuar përpara tij. Nuk do të isha më i privilegjuar sa kaq, pasi ai është arsyeja kryesore përse unë u bëra kryeministër.

Dolëm nga një terr shumë i gjatë. Ishim të izoluar prej botës. Na thuhej se ishim një vend i plot komunist.  Sistemin mund ta ndërrosh brenda vitesh, por institucionet jo.

Me teknologjinë mund të bësh një kapërcim në të ardhmen, që është diçka”, tha ai.

/Shqip.com