Sport Ndërkombëtar

Pronari i Phoenix Suns pezullohet dhe gjobitet me 10 milionë dollarë

Pronari i Phoenix Suns, Robert Sarver, është pezulluar për një vit dhe është gjobitur me 10 milionë dollarë pas një hetimi të NBA-së mbi pretendimet për racizëm.

NBA e gjeti Sarverin “të angazhuar në sjellje që shkelnin qartë standardet e zakonshme të vendit të punës”, shkruan BBC.

Ai gjeti prova të “gjuhës së pandjeshme racore, trajtimit të pabarabartë të punonjësve femra dhe deklaratave dhe sjelljeve të lidhura me seksin”.

Trajtimi i Sarver ndaj punonjësve gjithashtu “me raste përbënte bullizëm”.

Hetimi, i cili intervistoi 320 persona dhe shqyrtoi 80,000 dokumente dhe video, u nxit nga një artikull i ESPN në nëntor 2021.

Megjithatë, ndërsa NBA e gjobiti Sarverin me shumën maksimale të mundshme sipas rregullave të saj, raporti deklaroi se “nuk konstaton se sjellja e Sarverit ishte e motivuar nga armiqësia racore ose gjinore”.

Dënimi i Sarver është më pak i rëndë se ai i vendosur ndaj Donald Sterling, pronarit të atëhershëm të Los Angeles Clippers, i cili u përjashtua përgjithmonë nga NBA në 2014 pasi u regjistrua duke përdorur gjuhë raciste në një bisedë private. Liga më vonë detyroi shitjen e ekipit te pronarët e rinj.

Në një deklaratë duke reaguar ndaj gjobës dhe pezullimit të tij, Sarver, i cili gjithashtu zotëron Phoenix Mercury të WNBA, tha:

“Udhëheqja e mirë kërkon llogaridhënie. Për organizatat Suns dhe Mercury, kjo fillon me mua. Ndërsa nuk jam dakord me disa nga detajet e raportit të NBA-së, do të doja të kërkoja falje për fjalët dhe veprimet e mia që ofenduan punonjësit tanë. Marr përgjegjësinë e plotë për atë që kam bërë. Më vjen keq që shkaktova këtë dhimbje dhe këto gabime. në gjykim nuk janë në përputhje me filozofinë time personale ose me vlerat e mia.”

Sarver ka qenë pronar i Suns për 18 vjet. Ai nuk do të jetë në gjendje të marrë pjesë në asnjë objekt ose arenë ekipi NBA ose WNBA gjatë pezullimit të tij ose të marrë pjesë në ndonjë aktivitet biznesi me ekipet./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.61
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.76
Sot : 30/09/2022